Για μια ανοιχτή, μαζική και με χρονική διάρκεια καμπάνια ενάντια στα κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών με στόχους: το κλείσιμο των κέντρων κράτησης, την κατάργηση της μακρόχρονης κράτησης προσφύγων και μεταναστών σε κέντρα κράτησης και αστυνομικά τμήματα, την άμεση χορήγηση πολιτικού ασύλου σε πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές (π.χ. πρόσφυγες από τη Σύρια), και την ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους χώρους κράτησης ιατρικών και νομικών φορέων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, καθώς και αλληλέγγυων συλλογικοτήτων. Η καμπάνια είναι ανοιχτή σε κάθε πολιτικό και κοινωνικό χώρο, αλλά και ευαίσθητο απέναντι στο ζήτημα πολίτη, συμπεριλαμβάνει προσφυγικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες και στέκια, συγκροτείται πανελλαδικά, απευθύνεται στο διεθνές κίνημα, ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού Νότου και της Βόρειας Αφρικής, αξιοποιεί κάθε δυνατότητα θεσμικής παρέμβασης και, παράλληλα, οικοδομεί προϋποθέσεις κινηματικής δράσης, δεν λειτουργεί «διά αντιπροσώπων», αλλά με συνελευσιακή διαδικασία, με στόχο τη δημιουργία ανοιχτών πρωτοβουλιών τουλάχιστον στις περιοχές που υπάρχουν κέντρα κράτησης.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

10/06/2014: Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης


Η μαζική προσέλευση στην πρώτη συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης (3/6 στο Θέατρο Εμπρός), η πλούσια συζήτηση που έγινε και οι ενδιαφέρουσες δράσεις που προτάθηκαν δείχνουν αφενός την ανάγκη να προχωρήσει και να ξανά συγκροτηθεί η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης και αφετέρου να παραμείνουν ανοιχτές οι διαδικασίες, και να ενισχυθεί η δυναμικότητα και η μαζικότητα που μπορεί να αναπτύξει η πρωτοβουλία αυτή. Στα πλαίσια της πρώτης συνέλευσης συζητήθηκαν ιδέες για δράσεις και κινητοποιήσεις στο επόμενο διάστημα αλλά και ταυτόχρονα η ανάγκη παραγωγής ενός αντι-ηγεμονικού λόγου όσον αφορά το θέμα της κράτησης μεταναστών-ριων.
Στην πρώτη συνέλευση προτάθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:

- Διοργάνωση μιας κινητοποίησης σε ένα κέντρο κράτησης κοντά στην Αθήνα μεταξύ 20-30 Ιουνίου
- Συνέλευση/ συζήτηση / στήσιμο θεματικού χώρου στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ
- Ένα πρώτο έντυπο υλικό (δίγλωσσο ή και σε περισσότερες γλώσσες)
- Νομική ομάδα (επεξεργασία ζητημάτων σε θεωρητικό επίπεδο - πρακτική υποστήριξη)

Στην δεύτερη Ανοιχτή Συνέλευση θα επιχειρήσουμε να κάνουμε πιο συγκεκριμένες τις ιδέες/ προτάσεις που ακούστηκαν στην πρώτη συνάντηση, να συγκροτήσουμε κάποιες ομάδες εργασίας και να πάρουμε κάποιες αποφάσεις ως προς τις δράσεις.

Σας καλούμε όλους/ες τη Τρίτη 10 Ιουνίου στις 8μ.μ. στο Θέατρο Εμπρός στην Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου